0
Menü

A Bokrosgombáról (Grifola Frondosa)

A BOKROSGOMBA

Japánban Maitake néven ismert, Japánban nevének jelentése: „táncoló gomba”.  Aki megtalálta, az értéke és értékes tulajdonságai miatt táncra perdült. Japánban és az Egyesült Államokban óriási népszerűségnek örvend. A bokrosgomba Japán észak-keleti hegyeiben és Észak-Amerikában őshonos, ma már leginkább kivonatként vagy bokrosgomba őrlemény formájában találkozhatunk vele. Japánban medicinaként az orvoslásban jótékony tulajdonságai miatt, gyógynövényként tekintenek rá.

Adagolása:

A bokrosgomba őrleményből eleinte kisebb mennyiség (napi fél kávéskanál) fogyasztása javasolt, melyet idővel, 2 hét alatt lehet emelni a napi normál (napi 1 kávéskanál) mennyiségre. Kávéba, joghurtba, gyümölcslevekbe elkeverve érdemes fogyasztani. Gombaspórára allergiás személyek, vesebetegek számára a termék fogyasztása nem javasolt.

 

Poliszacharidként a béta glükán aktiválja a fehérvérsejteket, a makrofágokat, melyek elpusztíthatják azokat a mikroorganizmusokat, melyek a betegségek és rákos daganatok kialakulásáért felelősek. Vizsgálatok szerint a Maitake (bokrosgomba) szabályozza a vérnyomást, a vércukor- és inzulinszintet, a máj zsíranyagcseréjét, a koleszterin és triglicerid szintet. Zsírbontó hatása miatt előnyös lehet fogyókúra esetén is.

 

Figyelem! A webáruházunkban árult étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz, betegség esetén. Kérjük vegye figyelembe, hogy az étrend kiegészítő élelmiszerek nem helyettesítik a vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot. Webáruházunk gyógyhatású élelmiszerek, étrendkiegészítők kereskedelmével és forgalmazásával foglalkozik, amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, az esetben mindenképpen egyeztessen kezelőorvosával gyógyszerészével.

 

 

Gombaőrlemény termékeink